bdf.brcko@gmail.com

Regulacionim planom Zavoda projektovani savremeni pristupni putevi, željeznički kolosijek, carinski terminal ali i mini aerodrom“

Prihvatanje od strane brčanske Skupštine Regulacionog plana “Industrijske zone MekGavern”, sačinjenog od strane ovdašnjeg Zavoda za planiranje projektovanje i razvoj, u pomenutoj ustanovi ovu činjenicu vide i kao dokaz svog uspješnog stručnog rada.

„Ovo je prvi Regulacioni plan koji je sačinio Zavod. Mislimo da je vrlo kvalitetno i stručno urađen prateći najsavremenije trendove u svijetu, kada su u pitanju industrijske zone. Podsjetiću samo da su osim klasične infrastrukture planom projektovani savremeni pristupni putevi, željeznički kolosijek, carinski terminal ali i mini aerodrom“, naglasio je direktor Ismet Dedeić.

Veoma je važno da se na jednom mjestu grupišu privredni subjekti.

„Ono što je današnja svakodnevica jeste da se na različitim lokacijama, pa i na njivama, podižu privredni objekti tako da ostaju bez infrastrukture, što svakako povećava ulaganja pa i destimuliše privrednike da investiraju u neko područje, pa i ovo u Distriktu. Izuzetno je bitno da je u ovoj zoni projektovan i carinski terminal. Kod izrade ovog Regulacionog plana smatrali smo da dolazi vrijeme da se carinski terminal izmjesti iz središta grada gdje se sad nalazi, te da je logično da bude najbliži privrednicima odnosno unutar industrijske zone“, akcentira Dedeić.

Unutar obuhvata ovog regulacionog plana je i „Slobodna ekonomska zona-Studen Holding” što će takođe stimulativno djelovati na jačanje privredne slike Distrikta. Inače Zavod je već od brčanske Vlade dobio nalog za izradu i drugog Regulacionog plana „Industrijske zone Interplet“.

„Veoma brzo, nadam se za par mjeseci biće urađen i taj Regulacioni plan čime će Brčko dobiti izuzetne prednosti za ulaganje jer će se sve birokratske procedure oko dobijanja građevinskih dozvola, dodjele zemljišta i svega ostalog vrlo jednostavno rješavat. Sve pomenuto biće dodatni stimulans za ulagače ne samo iz BiH već i zemalja regiona“, akcentirao je direktor Zavoda za projektovanje planiranje i razvoj, Ismet Dedeić.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno