bdf.brcko@gmail.com

Javna nabavka kafe, šećera i keksa naljutila gradonačelnika Kadrića

Informacija da je Pravosudna  komisija  Brčko distrikta BiH zatražila  od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi  objavu  tendera  za nabavku  „potrepština povodom  odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć“  izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

Sama pomisao da se za ove potrebe  neko uopšte  usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantujemo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo javnost  da se vlast u Brčkom kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako  koncipiran i Budžet Brčko distrikta BiH.

Sve institucije  izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu BiH  imaju  svoj dio budžeta kojim raspolaže na način kako to zakon nalaže.

Nažalost, neki  su  zloupotrijebili  svoja  ovlašćenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio  javnost ne samo u Brčkom već i u regionu.

Ono što dodatno boli je činjenica da  zaposlenici u Pravosudnoj komisiji koja je nosilac ovog tendera, očigledno nemaju nikakakvu empatiju prema kolegama i koleginicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to,njihova  mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH.

Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reaguju i odmah ponište ovaj sramni tender.

 

Izvor: VBDBiH

 

Veza:

U Brčko Distriktu raspisan tender za nabavku kafe, šećera i keksa za potrebe Pravosuđa

Izdvojeno