bdf.brcko@gmail.com

5. MEMORIJALNI TURNIR „NASTAVNIK JOSIP DOGANČIĆ“

U Bijeloj kod Brčkog danas je otvorenje 5. memorijalnog turnira “nastavnik Josip Dogančić“. Turnir je prije nekoliko godina nakon iznenadne i prerane smrti svoga nastavnika inicirala grupa osnovnoškolskih učenika, a u sjećanje na nastavnika Josipa on se održao do danas. Iako su sve generacije kojima je Josip predavao već završile svoje osnovnoškolsko obrazovanje grupica entuzijasta i bivših Josipovih učenika ne dozvoljava da lik i djelo ovoga dobrog čovjeka i omiljenog nastavnika padne u zaborav.

Organizaciju turnira i ove godine preuzela je Udruga roditelja i nastavnika „Zidine-Ravne“, a kao i do sada turnir je namijenjen za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Također, na zatvaranju turnira predviđena je revijalna utakmica bivših Josipovih učenika koji su sada već srednjoškolci, srudenti i odrasli ljudi. Turnir započinje danas 26.11.2021., a trajat će do 10.12.2021. uz odigravanje utakmica svakog petka i utorka.

Iako su prošlogodišnji pandemijski uvjeti spriječili odigravanje turnira on se ove godine nastavlja, ali u ponešto skromnijem izdanju. Inače, Josip Dogančić bio je dobri duh JU Desete osnovne škole Bijela. Nastavnik Hrvatskog jezika omiljen kod svojih učenika i kolega. Veliki zaljubljenik u nogomet, a naročito svoj omiljeni klub Dinamo Zagreb. Baš zbog toga nogometni je turnir najbolji način kako očuvati sjećanje na ovog malog, a velikog čovjeka.

 

 

Izdvojeno