bdf.brcko@gmail.com

Kokanović: Narodu je dosta licemjerja SNSD-a

“Rat saopštenjima” između brčanskih Socijalista i Socijaldemokrata nastavljen je večeras, kada je kao odgovor na današnje saopštenje SNSD-a stiglo još jedno obraćanje predsjednika brčanskog SP-a Zorana Kokanovića.

I ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez korekcija:

Narodu je odavno dosta licemjerja SNSD -a, što će se potvrditi na sledećim izborima.
Očajničko saopštenje SNSD-a samo je još jedan neuspjeli pokušaj bacanja prašine u oči brčanskoj javnosti. Iza propalog pokušaja spinovanja stoje upravo oni pojedici iz SNSD-a koji koketiraju sa strankama koje ne čine većinu u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Ovakvim postupcima, saradnjom sa opcijama koji su im politički „neprijatelji“, tajnim prelascima u te iste stranke gdje su već našli utočište, direktno rade o glavi predsjedniku Miloradu Dodiku, u kojeg se u javnosti kunu.

Na političkoj sceni Distrikta traže mjesto za sebe ali putem stvaranja kapitala na uštrb građana. Kako bi sačuvali svoje „privilegije“ spremni su ostati u neprirodnoj koaliciji koja u najvećoj mjeri šteti politici SNSD-a na nivou Republike Srpske. Licemjeran stav iza koga stoji isključivo finasijski interes par ljudi iz vrha SNSD-a u Brčkom, dokazali su kada su srpske pozicije prepustili i ne treba se čuditi da su spremni zbog tih ličnih interesa srušiti i lidera i stranku koja ih je stvorila.

Informacija o finansijskoj pomoći od strane MMF-a koju pominju u svom obraćanju javnosti je sa 13-te redovne sjednice a ne sa 11-te kako tvrde, ali nas to ne iznenađuje, obzirom da sve više iznose neistine kako bi sebe prikazali kao aspolutne moraliste. Upoznajte javnost sa pravom istinom, da su građani izgubili skoro 13 miliona koje su trebale pripasti Distriktu i stabilizovati budžet nakon KOVID krize. Bilo bi dobro da u Skupštini Brčko Distrikta kao i građanima koordinator pri savjetu ministara objasni zašto prima platu i da li se bori za interese Distrikta, inače kadar SNSD-a.

Socijalistička partija OO Brčko je na izborima dobila podršku i povjerenje od srpskih birača koji žive na prostoru Distrikta, a ne Republike Srpske ili Federacije BiH, smatramo da zaslužujemo pomoć koja nam je ovaj put u raspodjeli izostala. Stoga se borimo za građane koji treba da ostanu sa svojim porodicama i grade budućnost iako je mnogi ne vide sa ovakvom vlašću.

Ne želimo pogrešna tumačenja, niti iskrivljene istine SNSD-a. Socijalistička partija se već 28 godina postojano i istrajno bori za Srpsku i njene interese ali smo davno prozreli ko narušava odnose koalicije koja je jedna od najdužih i najčvršćih na republičkom nivou. Nikada se nećemo pravdati političarima, koji pomoć borcima, inalidima rata i porodicama palih boraca uslovljavaju sa članstvom u SNSD-u.

Takođe smo svjedoci da ta stranka u Brčkom poslednjih nekoliko godina koristi sve instrumente kako bi opstali na vlasti pa čak i druge optužuju za svoj neuspjeh. Sve češće slijede sopstveni interes nego ideju da se postigne mir i prosperitet i sve češće se nadmeću i sukobljavaju nego što sarađuju. Istina je da su na poslednjim izborima osvojili samo četiri mandata za 20 godina vlasti, iz čega proizilazi pretpostavka da su uplašeni postepenim opadanjem moći i znatno umanjenim brojem glasača.

Svaki gubitak za jednu stranu, predstavlja dobitak za drugu. Socijalistička partija, sa osvojena čak četiri mandata, rukovodtsvom i članstvom stoji čvrsto i nepokolebljivo braneći interese naših građana koje stavljamo ispred svojih. Za razliku od pojedinaca u Skupštini Brčko distrikta BiH koji su pokazali na poslednjoj sjednici da budžet od preko 200 miliona nije dovoljan za njihove nezasite apetite, nego su i ovo malo javne imovine stavili pod svoju kontrolu.

 

Brčko, 30.10.2021.godine

ZORAN KOKANOVIĆ

Predsjednik OO Socijalističke partije Brčko

 

Izvor: nula 49

 

Veza:

Nismo iznenađeni najavom predstavnika brčanskih Socijalista da neće podržati zajedničke kandidate SNSD-a

Izdvojeno