bdf.brcko@gmail.com

Zdravstveni centar Brčko: NiP iznio neistine o nabavci kisika

Tokom jučerašnjeg dana 30.09.2021. godine politički subjekt Narod i pravda Brčko je održao press konferenciju na kojoj je iznio niz neistina koje se tiču nabavke medicinskog kisika od strane JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH.

Navedeni politički subjekt je u svom obraćanju na krajnje tendenciozan i maliciozan način dodatno uznemirio građane naše lokalne zajednice, iznoseći neisitine da je naša ustanova nabavljala industrijski kisik, a ne medicinski.

Kao što je poznatoj široj javnosti JZU “Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH jučer je izdala saopštenje u kojem je informisala građane da je izvršena kontrola uzorkovanog kisika te da je Izvještaj o ispitivanju kojeg je uradila ovlaštena akreditovana laboratorija, pokazao da je u pitanju medicinski kisik sa izmjerenom referentnom vrijednosti od 99, 97 % čistoće.

Nadalje u svom obraćanju ovaj politički subjekt je otišao korak dalje gdje je saopštio da se desila eksplozija odnosno pucanje stanice za kisik te da je stanica za kisik bila u kvaru. Ovim putem odbacujemo sve izrečene navode te se ograđujemo od zlonamjernh izrečenih neistina. Odgovorno tvrdimo da stanica za kisik koja je spomenuta nikada nije eksplodirala niti je ikada bila u kvaru. U pitanju je nova instalacija stanice za kisik koja radi bez problema od trenutka puštanja u rad.

Također, poražavajuća činjenica jeste i to da se kroz širenje dezinformacija i zlonamjernih izjava, pokušava skrenuti pažnja sa onoga što je bitno, a to je zdravlje građana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Navedena politička partija je uzela sebi za pravo da komentariše i iznosi određene podatke za koje nisu stručni.

Stoga još jednom navodimo da vaše političke igre treba da se odvijaju van JZU-a, obzirom da naši zaposlenici trenutno vode teške bitke.

„Narod i pravdu“ pozivamo da svojim konstruktivnim idejama i prijedlozima doprinese u našoj borbi sa COVID-19 umjesto da radi „lošu samopromociju“ targetiranjem JZU “Zdravstveni centar Brčko“.

 

Menadžment JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH

 

Izvor: RBDBiH

Veza:

Da li se u brčanskoj Bolnici koristi industrijski kiseonik?

Izdvojeno