bdf.brcko@gmail.com

Ponižavajuće je skupljati jeftine političke poene na tijelima nevino ubijenih lica tokom stravičnih dešavanja 1992.g.

Nastavlja se “rat saopštenjima” između brčanskog NiP-a i SDS-a. Novim saopštenjem odgovorili su večeras iz Naroda i pravde. I ovo obraćanje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Vjerujemo da nema stanovnika današnje Bosne i Hercegovine koji se ne sjeća stravičnih slika zločina u  našem gradu , stravičnih slika Luke, Partizana, Posavine, zgrade brčanskih kina, te prostora brčanske Kafilerije.

Nismo imali namjeru odgovarati, ali iz poštovanja prema civilnim žrtvama rata i njihovim porodicama moramo istaći sljedeće:

Poštovana gospodo, zaista je jadno i ponižavajuće skupljati jeftine političke poene na tijelima nevino ubijenih lica tokom stravičnih dešavanja 1992.godine. Ne možemo a da se ne zapitamo zašto umjesto ispitivanja o identitetu nevino nastradalih 18 lica, koje svakako treba ustanoviti, ne kažete građanima Brčko distrikta BiH gdje su tijela za kojim tragaju majke i očevi Brčkog, tijela koja još uvijek čekaju na svoj smiraj.

Izgleda da  ste zaboravili ulogu vaše političke stranke u Brčkom 1992. godine, kada su postojala mjesta stradanja Luka, Partizan, prostor Lasera.

Kažete da niti jedan sud nije donio odluku protiv SDS-a! Tačno, ali čiji su lideri i kome su pripadali, a potom na Međunarodnom sudu u Haagu i osuđeni – Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik?

Mi vas krajnje dobromjerno pozivamo na suživot i toleranciju koja je jedino moguća bez plagiranja historijskih činjenica i pokušaja zamjene uloga žrtve i počinioca.

P.S. Bosne je bilo prije vas i biće je ako Bog da i poslije vas!

Brčko, 09.07.2021.godine


Služba za odnose sa javnošću

 

Veza:

SDS odgovorio brčanskom NiP-u: Galama ne poništava činjenice

Izdvojeno