bdf.brcko@gmail.com

I maturanti Ekonomske škole traže defile: Svjesni smo epidemiološke situacije

Nakon što su se našoj redakciji, ranije danas, obratili učenici brčanske Gimnazije, sa sličnim obraćanjem javili su nam se i maturanti Ekonomske škole.

I ovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo povodom kovida-19, ali isto tako molimo da i Vi imate razumjevanja za našu situaciju. Naime, tradicija svake škole jeste da maturanti izađu iz nje, da imaju svoje posljednje zvono.

Nije uredu da mi budemo jedina generacija koja će biti uskraćena za defile. A isto tako nije uredu da se 2 dana pred matursko veče nama maturanitima javlja da nemamo defile koji planiramo već dugo.

Dovoljno smo zrela djeca da shvatimo i da znamo da se moraju mjere da poštuju, a isto tako su i građani, naši roditelji, prijatelji razumni, da ne smijemo zbog svih nas da se u tolikom broju okupljamo.

Tragično po nas maturante jeste što nam nije dozvoljeno da to obavimo kako dolikuje i tu mi svi zajedno ispaštamo. Zašto bismo mi bili izuzetak od svih ostalih, zašto mi da se izdvajamo od drugih?

To je nešto što bismo trebali pamtiti čitav život, zato vas molimo da i vi nas razumijete. Svjesni smo situacije, ali opet se borimo, da vam dokažemo našu želju za ovime.

Ne tražimo mnogo, tražimo da uz poštovanje svih epidemioloških mjera napustimo školu kako dolikuje i da i mi budemo kao i svi ostali predhodni maturanti. Ne tražimo nikakvo okupljanje ispred hotela, ispred Vijećnice, tražimo da školu napustimo kako dolikuje i da i mi imamo svoju šetnju.

Molimo sve građane, roditelje, prijatelje, da nas podrže i da nose zaštitne maske. Jer vaše malo, nama znači mnogo. Cijelu školsku godinu smo se držali zajedno, poštovali sve mjere, bili uzorni učenici, i sada se borimo i trudimo da ne budemo drugačiji od predhodnih generacija.

Shvatite i vi nas, da smo spremi držati razmak od 1,5m, da smo spremi poštovati sve propisane mjere. Ne dozvolite da naš grad, da mi maturani budemo uskraćeni za to sve, jer opet kažemo VAŠE MALO NAMA ZNAČI MNOGO.

Učenici JU Ekonomske škole Brčko

 

 

Izvor. nula49

Izdvojeno