bdf.brcko@gmail.com

Poslanik NiP A. Iljazović digao specijalce na noge zbog izjave da bi bacio bombu na brčanske političare

Specijalna policija čuva zgradu Doma kulture u kojoj se održavaju sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH nakon izjave poslanika Naroda i pravde Abdulaha Iljazovića da bi bacio bombu na sve one koji su sjedili na svečanoj sjednici tog zakonodavnog tijela.

Abdulah Iljazović široj bh. javnosti postao je poznat na prošlogodišnjim lokalnim izborima, odnosno nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je bio optužen za dilanje droge. Svoje poštenje on je odlučio ilustrovati kroz komentar da je kod njega “gram bio gram”.

Nedugo nakon toga, kao kandidat Naroda i pravde osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH i nije trebalo mnogo vremena da ponovo dospije u žižu javnosti i to nesvakidašnjom izjavom prilikom gostovanja u programu lokalne Hit televizije.

Naime, upitan da kao nova politička osoba iznese svoje mišljenje o radu skupštine, Iljazović se osvrnuo na svečanu sjednicu brčanske vlade i skupštine, koja je održana povodom obilježavanja 21. godišnjice od osnivanja Distrikta.

“Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici, povodom 8. marta i kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve riješi ovo. To je bila moja prva pomisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo”, rekao je Iljazović u emisiji.

Reakcije političkih subjekata na Iljazovićevu izjavu su izostale, međutim, kako je potvrđeno za Klix.ba, pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta od juče pojačano obezbjeđuju zgradu lokalnog parlamenta.

Osim lokalnih političara, svečanoj sjednici su prisustvovali i član predsjedništva BiH Željko Komšić i supervizor za Brčko Majkl Skenlan, a Iljazovićevo gostovanje možete pogledati i poslušati od devete minute.

 

 

 

 

(klix.ba/foto: nula49.com)

Izdvojeno