bdf.brcko@gmail.com

Zlato u kategoriji „Dobrobit društva“ za Play Team na No Limit festivalu!

Kreativna agencija Play Team iz Banjaluke osvojila je zlatno priznanje u kategoriji „Dobrobit društva“ na ovogodišnjem No Limit festivalu u Sarajevu, koji organizuje Media Marketing. Zlatom je nagrađen društveno odgovorni projekat „Heroji među nama“, koji je realizovan za klijenta Molson Coors BH i brend Jelen pivo u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca UDAS.

Protekla, veoma izazovna 2020. godina je pokazala da se uprkos teškom vremenu za kreativnu industriju, realizuju veoma uspješne ideje, koje su vrijedne pažnje i koje zaslužuju da budu nagrađene. Inspirativne video priče osoba sa invaliditetom, kao i jedinstvena platforma www.herojimedjunama.com stavili su u fokus javnosti i medija osobe sa invaliditetom i omogućili da se i njihov glas čuje.

Cilj kampanje je osnaživanje, povezivanje osoba sa invaliditetom i unapređenje njihovog položaja, kao i podizanje svijesti javnosti o osobama sa invaliditetom.
I žiri No Limit festivala je prepoznao ovaj projekat od izuzetne važnosti za društvo i nagradio ga vrijednim priznanjem, dok mnogi nisu mogli da zadrže suze tokom žiriranja i praćenja prezentacijskog videa – otkrili su iz Media Marketinga.

Iz kreativne agencije Play Team ističu da su izuzetno srećni i ponosni što je upravo ovo priznanje otišlo u njihove ruke, imajući u vidu dugi niz godina rada na mnogobrojnim društveno odgovornim projektima i kampanjama. Ovaj projekat ipak ima posebno mjesto u njihovom porftoliju.

„Veliko zadovoljstvo je bilo kreirati ovaj projekat zajedno sa našim klijentom Molson Coors BH i partnerom UDAS. Mnogo kreativnih sastanaka i razmjena ideja je iza nas. Iako je godina bila izazovna, nismo htjeli odustati i prolongirati ovako bitan projekat. Bilo nam je veoma važno kako će osobe sa invaliditetom doživjeti ovaj projekat i da prvenstveno akteri cijele priče budu zadovoljni kampanjom. Bili smo presrećni kada je kampanja Heroji među nama ugledala svjetlo dana i kada su počele da stižu prve reakcije, što je bila potvrda da smo uspjeli u našoj misiji„ ističe kreativna direktorica Play Team-a Dijana Tepšić.
Dodaje da je bilo veliko zadovoljstvo naći se među mnogobrojnim uspješnim bh.
agencijama, koje su zasluženo osvojile prizanja u okviru festivala, te im u ime Play Team agencije upućuje čestitke, kao i organizatoru festivala na ideji da dodjelu nagrada realizuje u televizijskom formatu.

Molson Coors BH i Play Team sarađuju više od šest godina na domaćem tržištu, te su zajedničkim snagama realizovali mnogobrojne uspješne kampanje i projekte, koji pružaju doprinos zajednici. Najavljuju realizaciju novih aktivnosti tokom 2021. godine, koje će itekako biti primjećene u javnosti, te se raduju novim festivalima i priznanjima, za koje su sigurni da neće izostati.

Ovogodišnji No Limit festival je realizovan u televizijskom formatu, uz direktan prenos na Hayat TV, što je ovaj događaj svrstalo u prvi ovakve vrste u advertising industriji na globalnom nivou.

Video link: https://youtu.be/2Gc5Rz0uY_8

Izdvojeno