bdf.brcko@gmail.com

U Brčko Distriktu migrant osuđen na mjesec dana zatvora zbog krađe

Pred Osnovnim sudom u Brčkom, Y.D. koji ima prijavljeno boravište u migracionom centru u Hadžićima, kod Sarajeva, osuđen je na trideset dana zatvora za produženo krivično djelo krađe.

Nakon brzo sprovedene istrage, okončane za samo dvije sedmice, Tužilašvo Distrikta optužilo je državljanina Kraljevine Maroko da je 19. novembra u centru Brčkog, iz dva nezaključana automobila oduzeo zatečeni novac. U Ulici Miroslava Krleže, Y.D. je najprije iz vozila marke Audi oduzeo 400KM, a ubrzo zatim i manji iznos novca iz automobila Seat.

Policija Distrikta ga je ubrzo uhapsila i sutradan predala u nadležnost Tužilaštva koje je odmah potom predložilo da se osumnjičenom odredi mjera pritvora. Zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo krađe te usljed opasnosti od bjekstva, Osnovni sud Distrikta odredio je Y.D. jednomjesečni pritvor.

Tokom trajanja pritvora, Tužilaštvo je sprovelo cjelokupan krivični postupak, koji je u međuvremenu pravosnažno i okončan pred sudom, kažnjavanjem počinioca za manje od jednog mjeseca od izvršenja krivičnog djela.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno