bdf.brcko@gmail.com

Programska konvencija koalicije BH BLOK – SDP BiH i NS BiH

Večeras je u velikoj sali Doma kulture u Brčko distriktu BiH odražana Programska konvencija koalicije BH BLOK – SDP BiH i NS BiH.

Kada shvatimo da moramo promjeniti svoje okruženje uvjek tražimo one koji to isto žele. Iz jedne zakve želje nastala je koalicija BH Blok – SDP BiH i Naša Stranka BiH. Članovi ovih političkih organizacija izražavajući duboko nezadovoljstvo opšteg stanja u Brčkom koga su svjesni svi građani našeg grada, čvsto odlučni da to promjene sačinili su analizu stanja i napravili svoja rješenja koja naš grad treba da učine boljim i poželjnijim mjestom za  život.

Borit ćemo se protiv sveprisutne korupcije, nepotizma i zloupotrebe javnih sredstava u stranačke grupne i lične svrhe od strane vladajuće etno-nacionalne političke vrhuške u vlasti koja je organizovana u obliku posebne klase sa svojim političkim poslušnicima, koja kao posledicu ima na drugoj strani masu obespravljenih siromašnih i poniženih građana.
Nastupanjem u okviru BH BLOK – SDP BiH i NS BiH kao povijesni zaštitnici građanskog društva demokratije i socijalne pravde želimo ohrabriti sve  pojedince, udruženja i političke subjekte da nam se pridruže da budemo zajedno u promjenama koje moraju uslijediti u Brčko distriktu BiH nakon ovih lokalnih izbora, kazao je u svom obraćanju Esad Atić nosilac liste koalicije BH BLOK – SDP BiH i NS BiH.

Koalicija BH BLOK – SDP BiH i NS BiH ima kvalitetne, stručne i sposobne kadrove, koji nude I mogu realizovati nove ideje, programe i projekte razboja Brčko distrikta BiH. Kadrovi BH BLOK – SDP BiH i NS BiH imaju stručno znanje i moralni dignitet.
Idemo u kampanju OZBILJNO I ODGOVORNO, da pobijedimo i ponovo ponudimo DJELA A NE RIJEČI jer mi to ZNAMO I MOŽEMO!

 

 

Izdvojeno