bdf.brcko@gmail.com

Učestale posjete predstavnika međunarodne zajednice Distriktu: Šefica Misije OSCE-a u posjeti brčanskoj Policiji

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić sastao se danas sa ambasadoricom Kathleen Kavalec, šeficom Misije OSCE-a u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o nekoliko tema od kojih se najvažnija ticala borbe protiv korupcije i aktivnosti koje Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine provodi u ovoj oblasti. Izdvojene su aktivnosti na istraživanju, dokumentovanju i suzbijanju visoke korupcije, što predstavlja jedno od strateških opredjeljenja u radu Policije Brčko distrikta BiH, a posebno rezultati koji su ostvareni u vezi sa izbornim prevarama.

Na sastanku je bilo riječi i o Zakonu o mirnom okupljanju kojim je Policija Brčko distrikta BiH uz pomoć Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i drugih međunarodnih partnera, prva u BiH napravila važan iskorak u pravcu njegovog donošenja, a kojim je postignut visok stepen usklađenosti sa međunarodnim standardima u oblasti slobode mirnog okupljanja.
Kao pozitivan primjer rada Policije u zajednici istaknuta je zajednička aktivnost tokom uspješno provedene Ljetne policijske škole krajem avgusta, a koju je ove godine okončalo više od 40 polaznika.

Ambasadorica Kavalec je ovom prilikom iskazala snažnu podršku Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u borbi protiv svih vidova korupcije, te je zaključeno da je saradnja s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini na veoma visokom nivou i da će kao takva biti nastavljena i ubuduće.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno