bdf.brcko@gmail.com

Za sada jedino brčanska SDA ima ozbiljnu podršku građana

Večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije u MZ Brod.

Prisutnima su predstavljeni kandidati Stranke demokratske akcije za Skupštinu Brčko distrikta BiH na lokalnim izborima 2024. godine.

Skup na Brodu je sasvim jasno pokazao, ko je IZBOR NARODA. Za sada predizborni skupovi pokazuju da jednino brčanska SDA ima ozbiljnu podršku građana. Potencijal da broj ukupnih glasova na ovim izborima bude veći od broja stranačke klijentele ima i brčanski NiP. Na njemu je da taj politički potencijal iskoristi.

Ostale stranke, prije svega Stranka za BiH i SDP, nedostatak bilo kakve stranačke politike pokušavaju kompenzirati političkom korupcijom, stranačkim zapošljavanjem, ugovorima o djelu, donacijama i grantovima.

Jedno je evidentno da bošnjačko-bosanska politika u Brčko Distriktu nikada nije imala gore političke zastupnike od aktualne Trojke, koja je trenutno na vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Nišićem.

SDP je postala privatna stranka jedne porodice, a Stranka za BIH sa gradonačelnikom NIšićem je pokazala u ove dvije godine beskarakternost svoje politike sa samo jednim ciljem, da se vođa politički obnovi sa novim mandatom i bude dio vladajuće većine.

Krajnje je vrijeme  da se u Brčko Distriktu napravi jedna ozbiljna probosanska koalicija koja bi mogla biti pandan HDZ-u i SNSU-u. To svakako nije moguće sa strankama kakve su trenutno Stranka za BiH i SDP. Stoga se mora razmišljati o novoj probosanskoj koalicionoj opciji.

 

 

 

Istraživački tim

Brčanskog foruma

Izdvojeno