bdf.brcko@gmail.com

Osvrt Eseda Kadrića na izjavu gradonačelnika Nišića oko rekonstrukcije bazena

Bivši gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić i predsjednik lokanlog SDA osvrnuo se na nedavnu izjavu aktuelnog gradonačelnika Brčko distrikta Zijada Nišića oko rekonstrukcije bazena.

”Rekonstrukciju ne možemo planirati na bazenima koji nisu dobrog kvaliteta i, vjerovatno, ta opcija neće biti kao izbor. Čekamo da se pojavi situacija javno-privatnog partnerstva i da vidimo u kom obimu ići. Dakle, najbliži smo rješenju da se ustanovi tzv. multifunkcionalna dvorana sa zatvorenim bazenima”, naveo je gradonačelnik Nišić u svojoj izjavi.

Ovu izjavu danas je na svom Fejsbuk profilu prokomentarisao Esed Kadrić: ”Posljednje velike vrućine u našem gradu su, kako čitam, ponukale novinare da pitaju gradonačelnika, “Šta je sa gradskim bazenima!?”

Odgovor gosp. Nišića je još jednom pokazao da je on slučajni prolaznik na mjestu gradonačelnika, i da niti zna, niti se duže od godinu i po mandata želi informisati o statusu važnih projekata za Brčko. Red bi bio da na kraju svog mandata spozna da je Vlada Brčko distrikta BiH:

1. Angažovala Građevinsko-geološki institut iz Tuzle koji je utvrdio da je konstrukcija sadašnjih bazena iskoristiva – raspitati se u Odjeljenju za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

2 . Postoji urađen idejni projekat aquaparka, osigurano rješenje o lokacijskim uslovima kao i koncept javnog poziva za investitore – raspitati se u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta BiH.

3. Postoji urađen idejni projekat multifunkcionalne gradske dvorane sa zatvorenim bazenima (na konstrukciji postojećih bazena), osigurano rješenje lokacijskim uslovima, proslijeđeno Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj da izradi glavni projekat dvorane i ostavljeno 2.500.000,00 KM za početak izgradnje – raspitati se u Odjeljenju za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

Obzirom na to da je gospodin Nišić izabran da dinamizira razvoj Brčko distrikta BiH a da za godinu i po mandata nije bio u stanju naučiti šta je prethodno pripremljeno od projekata koje je trebalo samo nastaviti a ne zaustaviti, govori i o njemu i o onima koji su ga izabrali.

On je najbolji primjer kako je važno da svako radi ono u čemu je najbolji jer u protivnom nastane velika šteta po zajednicu.

Dobra okolnost je što se bliži kraj mandata koji možemo nazvati mandatom fotografisanja”, poručio je Kadrić u objavi u kojoj je priložio i ”video za edukaciju”.

 

 

Izvor: eBrčko

Izdvojeno