bdf.brcko@gmail.com

Sabira Mujkić, uspješna privrednica iz Brke, pozvala birače da glasaju za prim.dr. Zijada Nišića i Stranku za BiH

Danas je u prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Vijeće Brčko distrikt BiH i zvanično svoj rad u ovoj stranci obnovila ugledna privrednica iz ovoga grada Sabira Mujkić.

Mujkić je naglasila da je odlučila svoje političko djelovanje nastaviti u Stranci za BiH u Brčkom jer ima najkvalitetnije kadrove na izbornoj listi, ali i prvenstveno da bi spriječila rasipanje bošnjačkih glasova na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju 15.11.

-Ovim putem pozivam sve birače koji su u nedjelju planirali da meni daju povjerenje da to učine glasajući za prim.dr. Zijada Nišića i Stranku za BiH jer svoj program, koji je veoma sličan programu SBiH, veoma ću lahko sprovesti preko ove političke organizacije-kazala je Mujkić.

Predsjednik Vijeća SBiH u Brčkom i podpredsjednik Stranke za BiH prim.dr. Zijad Nišić nije krijo svoje zadovoljstvo što je Mujkićeva odlučila nastaviti svoje djelovanje kroz Stranku za BiH.

-Veoma sam počastvovan što je Sabira u mnoštvu političkih partija u Brčkom odlučila da izabere SBiH. Radosnu informaciju sam podjelio i sa predsjednikom Stranke za BiH Amerom Jerlagićem koji je jednako kao i ja bio obradovan Sabirinom odlukom- kazao je Nišić.

-Meni ovaj čin predstavlja radost i ohrabrenje što se naš tim pojačava osobama koje su u svom životu uspjele napraviti nešto od čega koristi ima i šira zajednica- rekao je Mehmedalija Karamujić koji je među prvim čestitao Sabiri Mujkić.

-Na samom početku aktivnosti oko pripreme za lokalne izbore i formiranje liste Stranke za BiH, priželjkivao sam i sve činio da se ova sposobna i agilna žena nađe na našoj kandidatskoj listi. I kada se to nije desilo, uporno sam nastojao da uvažena gospođa Sabira bude dio našeg tima bez obzira što se ona odlučila na izbore izaći kao nezavisni kandidat. U dnu duše sam vjerovao da će gospođa Sabira pokazati odgovornost i doprinijeti ukrupnjavanju bošnjačkog briarčkog tijela, što se i pokazalo tačnim- rekao je savjetnik gradonačelnika i kandidat Stranke za BiH za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH, gospodin Nedim Hamzabegović.

Činu jačanja brčanske organizacije Stranke za BiH prisustvovao je i odnedavni član Stranke za BiH prof.dr. Edin Ramić koji je takođe iskazao zadovoljstvo ovim činom gledajući na to kao odgovoran odnos gospođe Mujkić prema ukrupnjavanju bošnjačkog biračkog tijela.

 

Izvor: https://www.facebook.com/1357794234339073/posts/3484311438353998/

Izdvojeno