bdf.brcko@gmail.com

Po čijoj dozvoli činovani “turisti” iz Srbije marširaju po Bosni i Hercegovini

Vojska Srbije marširala je prekjučer po Bratuncu, a jučer po Prijedoru!

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine,  kaže da ti što su marširali nisu bili vojnici, već kadeti, tačnije budući vojnici!

Politički uhljeb Dragan Mioković, kako i priliči političkom subjektu čiji je kadar, opet, kaže da, zbog marširanja po BiH ovih iz Srbije, zabrinjava “šutnja međunarodne zajednice”, a da je na nama po čijoj zemlji isti marširaju “da nivo opreza dignemo još više”.

Rek'o i nastavio u bonluku svoje ni po čemu zaslužene fotelje.

Ako zaista kadeti srbijanske vojske nose činove pukovnika i potpukovnika, a čime su bili obilježeni pojedini iz prekjučerašnje “službene delegacije” Srbije koja je marširala po Bratuncu i Prijedoru,  onda se svi mi koji smo devedesetih preživjeli zločinačko “marširanje” susjedne Srbije po BiH, danas moramo sjetiti “dobronamjernih srbijanskih turista” predstavljenih kao Kurdi,  koji su krajem marta  ‘92, isto tako nepozvani i bez dozvole umarširali u Podrinje, tačnije u Zvornik.

Nije prošla ni prva dekada aprila prepoznali smo ih kao Arkanovce.

Kako su i sa čijom propusnicom, prekjučerašnji visokočinovani “kadeti”, ušli u Bosnu i Hercegovinu, a da o tome ne znaju članovi Predsjedništva BiH, to će morati objasnit raznorazni glagoljivi Helezi, Miokovići, Forte, Konkovići i ini “časnici” Nermina Nikšića koji su dozvolili da nepuni mjesec nakon svesrpskog saborovanja Srbija u Bosni i Hercegovini izvede “pokaznu vježbu” svoje bahatosti.

I to uspješno.

Ko je i po kojim zakonima iz Bosne i Hercergovine pustio preko granice srbijanske kadete i vojnike, da pod firmom obilježavanja stradanja Srba u Podrinju i godišnjice bitke na Kozari, marširaju u neposrednoj blizini mezarja u Potočarima samo nekoliko dana pred komemoraciju  žrtvama genocida u Srebrenici, mnogi se prave da ne znaju, ili ih i nije briga.

Ali ono što sigurno svi gledamo je da su neki novi “turisti” iz Srbije, koji se hrane ideologijom onih iz ‘90-ih već krenuli marširati po Bosni.

Za sada, predstavljeni su kao  “kadeti”.

 

Piše: Almasa Hadžić

Izdvojeno