bdf.brcko@gmail.com

Otklonjen kvar na puknutoj cijevi u centru Brčkog, vodosnabdijevanje normalno

Otklonjen je kvar na pucanju cijevi u centru grada zbog čega je jutros u ulici Jelenke Voćkić bilo obustavljeno napajanje vodom te je u dijelovima ulice Bulevar mira i MZ Srpska Varoš bio smanjen pritisak vode do otklanjanja kvara, potvrdili su iz JP „Komunalno Brčko“.

„Vrlo brzo naši uposlenici su uspjeli da detektuju kvar i sanacija je uspješno završena u 11:10 sati. Ne mogu tačno reći koji je uzrok pucanja cijevi ali su činjenice su da je taj cjevovod poprilično star i da je velik dotok vode prema gradu zbog visokih temperatura. Na sreću, nije bio veći broj potrošača koji su ostali bez napajanja vodom“, rekao je Luka Marić, zamjenik direktora JP „Komunalno Brčko“.

Marić je pozvao mještane u Islamovcu i Štrepcima koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta da maksimalno racionalno koriste vodu samo za kućne potrebe, bez točenja vode u bazene te da ograniče zalijevanje vrtova, cvijeća i trave jer kapaciteti izvorišta na ovim iznimno visokim temperaturama ne mogu zadovoljiti sve potrebe.

Zamolio je i stanovnike Gornjeg Rahića, Čanda i Ćoseta na racionalno korištenje vode jer je izdašnost bunara u ovim mjestima također poprilično opala u odnosu na potrebe. „Podzemnih voda je sve manje, a oni kojima je hitno potrebna voda ili žele vodu točiti u bazene mogu se obratiti nama i uplatiti uslugu točenja vode iz cisterne. S obzirom da su temperature visoke velika je potražnja ove usluge zbog čega molimo građane za strpljenje“, dodao je Marić.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Izdvojeno