bdf.brcko@gmail.com

Radna posjeta Uprave za vjerske poslove medžlisima Brčko, Janja i Bijeljina

U okviru redovnih aktivnosti Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, direktor Uprave, hfz. dr. Mensur Malkić i njegovi saradnici dr. Enes Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade te dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu, boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Brčko.

Posjeta je upriličena u srijedu, 12. juna 2024. godine, a pored predstavnika Uprave za vjerske poslove sastancima je prisustvovao dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice Brčko gosti su boravili u posjeti PU Evlad i Savjetovalištu za brak i porodicu gdje su im prezentirani projekti i aktivnosti na kojima se radi.

Isti dan, upriličena je i posjeta medžlisima Janja i Bijeljina. Tokom posjete održani su sastanci sa predstavnicima medžlisa, te je upriličen obilazak Mekteba za predškolski uzrast u Bijeljini i Janji. Tokom razgovora s djecom, muallimama i odgajateljicama delegaciji su predstavljeni potencijali, opremljenost i aktivnosti u radu sa najmlađima. Prezentovano je trenutno stanje u mektebima, opremljenost, rezultati i budući ciljevi.

Ova posjeta ima za cilj praćenje i pružanje podrške projektima i aktivnostima medžlisa, predškolskim ustanovama i savjetovalištima za brak i porodicu.

(Preporod.info)

Izdvojeno