bdf.brcko@gmail.com

Borba protiv korupcije u Distriktu Brčko dobija novi “kvalitet”?

Mada je ovo više za rubriku vjerovali ili ne „Kancelarija za borbu protiv korupcije je izradila obrazac za prijavu korupcije“. Dakle nakon 4 godine postojanja jedan od najvećih, a možda i jedini, rezultat rada je OBRAZAC.

Da ne bude baš sve svedeno na nekakav obrazac potrudili su se čelnici te institucije te predložili novi Zakon o Kancelariji za borbu protiv korupcije. Novim zakonom će se čelni ljudi te institucije doživotno uhljebiti na rukovodećim budžetskim pozicijama (haman je mandatni period od 4 godine glavna kočnica u borbi protiv korupcije), i usput je još, tek onako, predloženo da im se poveća plata. Malo li je !?

Oni pak (rukovodeće perjanice u borbi protiv korupcije) će u međuvremenu, ako već nisu, iz debelog crijeva u opoziciji preletjeti u debelo crijevo pozicije i nastaviti parazitirati na državnim jaslama, uz „dokazano radno iskustvo u borbi protiv korupcije“.

Takođe smo, izravno u eter, iz brčanske skupštine dobili odgovor zašto se projekti razvodnjavaju, rade u etapama i traju po nekoliko izbornih ciklusa.

Pa prosto zato da se narodu ima šta obećavati.

Zamislite samo da tamo neku školsku salu završite za godinu-dvije.

Čime bi „kupovali“ naklonost naivnih birača???

Ovako lijepo, etapno, malo po malo, pa im za svake izbore imate obećati po nešto. Sad ćemo položit kamen temeljac. Iduće izbore ćemo ozidati. One tamo nekad izbore ćemo postaviti stolariju. Tako da dijete od prvog razreda do završetka osnovne škole svjedoči svojim očima izgradnji školske dvorane, i naravno dobro zapamti ko je to omogućio, pa kad jednom poraste i dobije pravo glasa, izađe na izbore i glasa – vrati dug političarima koji su mu valjali dok je bio mali i napravili školsku salu.

Da bude sve tako crno, da crnje ne može, potrudilo se pravosuđe, jer ipak nismo svi isti pred zakonom o platama, sa najnovijom kadijskom krilaticom:

„RADIO NE RADIO, REGRES MI ISPLATIO“.

“Nepošteni građanin”

Izdvojeno