bdf.brcko@gmail.com

Proteklog vikenda u Brčkom: Teška krađa”, ”Nasilje u porodici”, ‘’Oštećenje tuđe stvari’’ i ‘’Laka tjelesna povreda’’

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnijih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri događaja sa obilježjima četiri krivična djela i to ”Teška krađa” iz člana 281., ”Nasilje u porodici” iz člana 218. i u jednom događaju krivična djela ‘’Oštećenje tuđe stvari’’ iz člana 287. i ‘’Laka tjelesna povreda’’ iz člana 170. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, u kojem su dva lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinila pomenuta krivična djela.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda i to:

Dana 08.06.2024. godine oko 15:20 sati u ul.Sarajevska dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke ‘’VW Golf’’ inicijala S.S., vozač motornog vozila marke ‘’VW Golf’’ inicijala A.K. i prodavač voća inicijala S.K. rođen 1971. godine svi iz Brčkog. Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je došlo do kontakta dva vozila, nakon čega je vozilo marke ‘’VW Golf’’ kojim je upravljao vozač inicijala S.S. ostvario kontakt sa licem inicijala S.K, koji se u trenutku udara nalazio pored puta kod štanda za prodaju voća i povrća. Od strane Službe hitne pomoći povrijeđeno lice je prevezeno u Bolnicu, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, o čemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Alkotestiranjem oba vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. U 18:30 sati u Bolnici Brčko distrikt BiH lice inicijala S.K je podlegao od zadobijenih povreda.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga devet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač jer je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, šest vozača koji nisu posjedovali potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, dva vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilom i jedan vozač zbog nepropisnog prevoza tereta.

 

Izdvojeno