bdf.brcko@gmail.com

„Izdaja!; On nije pe*er, on je Turčin…“

Ne stišavaju se reakcije iz bh. entiteta Republika Srpska uoči održavanja svesrpskog sabora u Beogradu.

Naime, Dodik je iz Rusije najavio da će na današnjem svesrpskom saboru predložiti promjenu datuma Dana Republike Srpske.

-Na Svesrpskom saboru u Beogradu predložiću da Dan Republike Srpske bude Sretenje – 15. februar. Deveti januar će ostati Dan nastanka Republike Srpske, poručio je Dodik.

Na društvenim mrežama oglasio se i bivši glasnogovornik SNSD-a Rako Vasić.

Naime, Vasić je žestoko napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, kojeg je optužio za izdaju.

Vasić nije imao lijepe riječi ni za opoziciju u RS-u.

Podsjetimo, u Beogradu se danas održava Prvi svesrpski sabor pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” na kojem sudjeluju izaslanstva iz Srbije i bh. entiteta Republika Srpska.

Kako je ranije najavljeno, planirana je zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Na Svesrpskom saboru sudjeluju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predstavnici Srba iz regije, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve, ali na skupu nisu dobrodošli svi Srbi iz BiH, pogotovo oni koji se kritički suprostravljaju Vučićevom i Dodikovom režimu.

Šta je o svemu za „Slobodnu Bosnu“ kazao državni parlamentarac Saša Magazinović pročitajte OVDJE!

(SB)

Izdvojeno