bdf.brcko@gmail.com

Predstavljena knjiga ‘Brčko arbitraža – sjećanja i svjedočanstva’ Ejupa Ganića

U Brčkom predstavljena knjiga „Brčko arbitraža (1996-1999.) Sjećanja i svjedočanstva“ autora akademika Ejupa Ganića
U prepunoj sali Doma Islahijeta u Brčkom, u četvrtak, 7. juna 2024. godine, predstavljena je knjiga „Brčko arbitraža (1996-1999.) Sjećanja i svjedočanstva“ autora akademika Ejupa Ganića. O knjizi su, pored autora, govorili recenzenti knjige, akademici Mirko Pejanović i Asim Mujkić te novinar Zvonko Marić.
Knjiga obimnog sadržaja (830 strana) sadrži vrijedne dokumente o arbitražnom postupku za Brčko koji je rezultirao donošenjem Konačne arbitražne odluke i uspostavom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Pored dokumenata knjiga je obogaćena sjećanjima i svjedočenjima brojnih aktera ovog najvažnijeg pravno-političkog procesa u Bosni i Hercegovini nakon Dejtonskog sporazuma.
Promociji su, pored autora, promotora i velikog broja građana prisustvovali i ugledni gosti iz Sarajeva i Tuzle. Na kraju programa predsjednik Preporoda u Bosni i Hercegovini prof. dr. Sanjin Kodrić i počasni predsjednik brčanskog Preporoda Ćazim Suljević uručili su zahvalnice i poklon Preporoda akademiku Ganiću za poseban doprinos arbitražnom procesu za Brčko.

Izdvojeno