bdf.brcko@gmail.com

U Brčko Distriktu u pet mjeseci 114 oboljelih od morbila

Od početka godine do kraja svibnja ukupan broj oboljelih od morbila je 114, od toga 92 osobe su necijepljene navode iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge građana Vlade Brčko distrikta BiH. Kako je navedeno na njihovoj Facebook stranici, samo je u svibnju ukupan broj oboljelih iznosio 68, a od toga je 49 necijepljenih.

Pozivam sve roditelje da dovedu svoju djecu na cijepljenje Od dana proglašenja epidemije ukupan broj djece koja su se odazvala cijepljenju iznosi 74.

Iz Odjeljenja za zdravstvo su apelirali na roditelje da, s obzirom na to da je evidentiran veliki broj necijepljene djece, a samim tim i porast broja oboljelih, cijepe djecu kako protiv morbila, tako i protiv rubeole i parotitisa, zaraznih bolesti koje se sprečavaju vakcinacijom MMR vakcinom.

Pododjeljenje za javno zdravstvo raspolaže dovoljnim brojem doza cjepiva, a cijepljenje se može obaviti i u drugoj smjeni u Dječjem dispanzeru Doma zdravlja. Epidemija morbila na području Brčko distrikta proglašena je 29. svibnja i prije sedam dana evidentirano je 112 oboljelih.

 

 

– Pročitajte više na: https://bljesak.info/lifestyle/zdravlje/brcko-u-pet-mjeseci-114-oboljelih-od-morbila/456657

Izdvojeno