bdf.brcko@gmail.com

Nagrađeni učenici generacije u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta

Voditelj Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović istakao je da je svrha programa nastavak dobre prakse, ali i motiv za dalje uspješno učenje i rada.

Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, na prijedlog Odjela za obrazovanje, odobrila donaciju i Program utroška sredstava za dodjelu novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2023. /2024. godinu u ukupnom iznosu od 5.600 KM.

Voditelj Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović istakao je da je svrha programa nastavak dobre prakse, ali i motiv za dalje uspješno učenje i rad, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH odobreno je Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. januara do 31. marata 2024. godine.

Članovi Vlade usvojili su konačni popis potrebnih dokumenata – projekata i dinamičkog plana izrade potrebnih dokumenata – projekata za naredne tri godine.

Na današnjoj sjednici članovi Vlade dali su i suglasnost za izdavanje građevinske dozvole, prema Glavnom projektu za izgradnju parkinga u ulici Mladena Maglova u stambenom naselju „Srpska Varoš”.

Izdvojeno