bdf.brcko@gmail.com

Nova svjedočenja o “saobraćajki” Denjagić: Policija se ne oglašava!

Fizički napad na zastupnika u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Aliju Denjagića dogodio se sinoć oko 23 sata u naselju Kolobara, a ni 18 sati nakon napada iz policije u ovome gradu nema zvanične informacije o ovome događaju.

Redakcija Argumenta je uputila pitanja policiji, no odgovore nismo dobili, mada smo očekivali da će se i sami oglasiti o događaju koji je uznemirio javnost.

Obzirom da nema zvanične informacije prenijet ćemo svjedočenje koje je Argumentu prepričao jedan od očevidaca cijele situacije:

“Nalazio sam se(…) i sve sam vidio. Alija je lagano svojim automobilom prelazio preko “ležećih policajaca” koji se nalaze u blizini III osnovne škole. U tom momentu u stražnji dio njegovog automobila udario je motocikl na kojem su bile dvije osobe. Alija je nakon nekoliko metara zaustavio svoj automobil i izašao da vidi o čemu se radi. Pitao ih je jesu li dobro, a jedan od njih ga je oslovio imenom, dakle ppoznavao ga je. Da bi na moje zaprepaštenje krenuo fizički na Aliju. U tom momentu pojavio se automobil iz kojeg je izašlo nekoliko osoba, a jedan od njih je imao šipku kojom je krenuo da udari Aliju u glavu što je ovaj spriječio postavljajući ruku. Brzo je stigla i policija koja je stavila ovu neobičnu situaciju pod kontrolu. Mislim da je ovo bio planski napad na Denjagića. Mogu samo reći da su veće posljedice, do dolaska policije, spriječili ljudi koji su izašli iz obližnjeg kafića”, kazao nam je očevidac.

Izvor: Argument.ba

Izdvojeno