bdf.brcko@gmail.com

Zerina Ribić iz Brčkog osvojila drugo mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke

Na 11. državnom takmičenju iz islamske vjeronauke održanom 25. 5. 2024. godine u prostorijama Medrese „Osman-ef. Redžović“ u Velikom Čajnu, učenica Druge osnovne škole Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Zerina Ribić, osvojila je drugo mjesto, što je najbolji rezultat na ovom nivou od takmičara iz našega grada.

U kategoriji u kojoj se takmičila osvojila je 99 od 100 mogućih bodova, što ovaj rezultat dodatno naglašava.

Naša druga predstavnica, Belma Čandić, učenica prvog razreda Poljoprivredne i medicinske škole Brčko, pod mentorstvom profesorice Behije Kadušić-Beganović, osvojila je također odlično deveto mjesto.

Prethodno su ove učenice ostvarile sjajne rezultate na regionalnom takmičenju održanom u Tuzli 20. 4. 2024. godine gdje se Zerina Ribić, osvojivši maksimalnih stotinu bodova, plasirala na prvo mjesto, a Belma Čandić, u kategoriji prvih razreda srednjih škola, plasirala na treće mjesto.

Na ovogodišnjem državnom takmičenju, u ekipnoj konkurenciji, Muftijstvo tuzlansko osvojilo je drugo mjesto, što je također najbolji rezultat do sada.

Čestitamo našim učenicama, Zerini i Belmi, kao i njihovim mentorima Miralemu Muminović i Behiji Kadušić Beganović na ovim sjajnim rezultatulima. Zerini i Belmi želimo mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

Izdvojeno