bdf.brcko@gmail.com

Vučićeva savjetnicu za medije se ceri dok fotografiše svog šefa dok plače u srpsku zastavu.

Dinko Gruhonjić, novinar, građanski aktivist i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, danima je izložen prijetnjama i optužbama srpskih ekstremista, pojedinih predstavnika vlasti i tabloida za navodni govor mržnje zbog kojega zahtijevaju njegovo kažnjavanje.

Sve je počelo nakon prošlogodišnje tribine u Dubrovniku kada je povezao na ironičan način svoje ime s ustaškim zapovjednikom koncentracijskog logora u Jasenovcu Dinkom Šakićem, što su srbijanski nacionalisti kroz montiranu snimku predstavili kao njegovo veličanje ustaškog zločinca i potaknuli oštre osude.

Stavili su mi target na lice. Kad idem ulicama, moram oprezno da se krećem, a nerijetko i fasujem”, kazao je gostujući u Hayatovoj emisiji ‘Istraga sedmice’.

Na pitanje voditelja Avde Avdića da li ga je režim Aleksandra Vučića zaštitio, kazao je da ga ne može zaštiti neko je to i proizveo.

“Ne može da me zaštiti neko je proizveo čitavu kampanju linča protiv mene. Premijer Vučević kazao je da sam ja ideolog opozicije. Laganje je njihov hobi otkad postoje“, istakao je.

Osvrnuo se i na ‘igrokaz’ Aleksandra Vučića u New Yorku.

Nastavak centrifuge ludila koja se ne izostavlja i usisava sve u sebe i oko sebe uključujući i opoziciju u Srbiji. Nije imala hrabrosti da podržio Rezoluciju. Vidjeli smo savjetnicu za medije kako se ceri dok fotografiše svog šefa dok plače u srpsku zastavuTa fotogafija je jedna od najružnijih scena i ruganje svim žrtvama svim na ovom svijetu. Vjeruje de da je jedino što je važno je što će prikazati režimski mediji i da istina nije bitna nikome. Poslije toga nema razloga da se insistira na empatiji jer to Vučiću ne pada na pamet”, poručio je.

Istakao je i da su ga podržale mnoge kolege i studenti koji su zbog toga imali problema.

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno