bdf.brcko@gmail.com

Brčansko zdravstvo bogatije za PROF.DR ALLENA POPOVIĆA-BEGANOVIĆA

Specijalista za očne bolesti-hirurg, zaposlenik JZU Zdravstveni center Brčko dr. Allen Popović-Beganović ponovo je obradovao, ovaj put novim naučnim zvanjem profesor medicinskih nauka.

Ovaj mladi Brčak, nedavno je obradovao brčansku ali i univerzitetsku javnost što je izdao prvi knjigu iz oblasti oftalmologije.

-Ovo je istorijski trenutak za JZU koja po prvi put od svog osnovanja dobila univerzitetskog profesora iz oblasti oftalmologije-u video poruku izjavio je prof dr Allen Popović Beganović.

beganovićhttps://brcanski-forum.com/wp-content/uploads/2024/05/beganovic.mov

Doc.dr.sc. Allen Popović- Beganović je specijalista za očne bolesti-hirurg. Zaposlen u JZU “Zdravstveni centar Brčko” gdje obavlja funkciju šefa službe za očne bolesti. Osnovno i srednje obrazovanje te muzičku školu na odsjeku za klvair završava u Brčkom. Studiorao na Univerzitetu Tuzla gdje je stekao zvanje doktor medicine 2009.godine. Nosilac je dvije srebrene plakete na Univerzitetu Tuzla za nadprosječan uspijeh u toku studiranja na V i VI godinu studija.

Magistarske studije završava na Univerzitetu Tuzla 2013. Godine, Doktorske studije također završava na Univerzitetu Tuzla 2017. Godine.

Od 2018. Godine angažovan je kao docent na katedri za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Evropskog Univerzitetta Kallos Tuzla. Autor je i koautor nekoliko udžbenika, objavio je desetine naučnih I stručnih publikacija u domaćim I inostranim časopisima.

Od kraja 2023 godine, autor je prvog univerzitetskog udžbenika iz oblasti oftalmologije za studente medicinskog fakulteta, čija promocija tek treba da uslijedi.

Izvor: InfoBrčko

Izdvojeno