bdf.brcko@gmail.com

Ako se dogovorimo sa S BiH i DF, nećemo imati kandidata za načelnika Novog Grada

Viši organi Stranke demokratske akcije neće se javno izjašnjavati o saopćenju njenog Općinskog odbora Novi Grad, saznaje Politicki.ba.

Prema sagovornicima iz ove partije, OO SDA je uradila ono što joj je rečeno, kao i ostalim organizacijama ove stranke u Kantonu Sarajevo.

“U konačnici, sve doluke su u rukama Centrale.

Niti jedna općinska organizacija, kao niti jedan kantonalni odbor, ne može raditi mimo Centrale”, kažu sagovornici Politicki.ba.

Prema njima, i OO SDA Novi Grad uradila je ono što joj je ranije iz Centrale naloženo.

“SDA Novi Grad je objavila jutros ono što se desilo jučer kada su ima imali i sastanak Kadrovske komisije. Našli su kandidate i za načelnika i za vijećnike. Iz Centrale im je naloženo da to mora biti najbolji kandidat za građane Novog Grada i oni su to i uradili. I tu njihova jutrošnja objava završava.

A onda idu pompezni naslovi i spinovanja.

Nekome se dobro prepao i, očito je, nije mu u interesu da se SDA dogovori sa Strankom za BiH i Demokratskom frontom”, rečeno je za Politicki.ba.

Prema informacijama Politicki.ba, tokom zadnjeg sastanka ove tri partije jučer, prezentiran je sporazum o zajedničkom nastupu u Kantonu Sarajevo.

On se sada “brusi” unutar svake od tri partije. Plan je da bude potpisan naredne sedmice.

“SDA, ako se dogovor potpiše, neće imati kandidata za načelnika Novog Grada. Osoba koju je općinska organizacija našla za tu poziciju bit će nosilac liste za Općinsko vijeće”, rečeno je Politicki.ba.

 

 

 

Izvor: politički.ba

Izdvojeno