bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom počela izgradnja dva vrtića, kapaciteta za 200 mališana

U mjesnim zajednicama Srpska Varoš i Broduša u Brčkom počela je izgrdanja dva objekta za potrebe Vrtića/obdaništa “Naša djeca” Brčko kapaciteta za 200 mališana.

Potvrđujući to šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Zoran Bulatović rekao je da se završetak radova na izgradnji tih objekata očekuje krajem 2025. godine i da je za prvu fazu izdvojeno oko tri miliona KM.

“Ovo je važno za Brčko distrikt i time ćemo proširiti postojeće kapacitete u Vrtiću/obdaništu “Naša djeca” a za prvu fazu izgradnje objeka u Srpskoj varoši iz budžeta Distrikta izdvojeno je 1,65 miliona KM, dok je za drugi objekat u naselju Broduša izdvojene nešto više od 1,3 miliona KM”, rekao je Bulatović dodajući da se uporedno sa izgradnjom objekta radi i na incijativi da boravak u vrtićima, kojima upravlja Distrikt, bude besplatan za svu djecu, kako bi se u što većoj mjeri pomoglo roditeljima.

Prema podacima, naveo je, prihodi po osnovu boravka djece u vrtićima Distrikt na godišnjem nivou jke oko pola miliona KM i  taj iznos ne bi bio veliki gubitak za ovu lokalnu zajednicu ukoliko bi boravak bio besplatan.

Izdvojeno