bdf.brcko@gmail.com

Jedna osoba poginula, četiri teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na Malezijskom putu kod Brčkog

Jedna osoba je poginula, a četiri su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros desila na Malezijskom putu u blizini Brčkog, potvrdili su iz policije Brčko distrikta.

Glasnogovornica policije Brčko distrikta BiH, Dževida Hukičević, istakla je da se nesreća desila oko 06,45 sati na dionici Malezijskog puta između FIS-a i skretnja za naselje Brka, a u kome su učestvovala dva vozila, odnosno vozača.

-Vozač motornog vozila marke Mercedes (N.K. rođen 1992. godine) i vozač motornog vozila kombi marke Pežo (S.K. rođen 1986. godine), a u kojem su se nalazila još tri lica inicijala S.P. (1998), S.B. (1987) i E.R. (1961) iz Bijeljine. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je lice E.R. smrtno stradalo dok su četiri lica zadobili povrede te su prevezeni u bolnicu.

Do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo uslijed preticanja i neprilagođene brzine, a kod vozača Mercedesa je alkotestiranjem utvrđeno 1,78 promila alkohola u krvi – precizirala je Hukičević.

Policijski službenici na licu mjesta vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, zbog čega je saobraćaj na toj dionici obustavljen.

Saobraćaj na ovoj dionici puta normalizovan nešto poslije 11 sati.

 

Izvor: fokus.ba

Izdvojeno