bdf.brcko@gmail.com

Vikend u Brčkom: Krađa, drsko ponašanje i dvije saobraćajne nezgode

Ovog utorka donosimo vam pregled bezbjednosnih događaja koji su obilježili produženi vikend za nama.

KRIMINALITET:

U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je jedno krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

Izdvajamo saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 06.05.2024. godine u 21.35 sati u mjestu Bukvik u kojoj su učestvovala dva motorna vozila i to marke “Mercedes” njemačkih registarskih oznaka i motorno vozilo marke “BMW”. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motornog vozila “Mercedes” zog vožnje pod uticajem alkohola u količini od 2,27 g/kg. U saobraćajnoj nezgodi četiri lica zadobila su lake tjelesne povrede, a nakon saobraćajne nezgode došlo je do samozapaljenja motornog vozila marke „Mercedes” koje je u potpunosti izgorjelo. Saobraćaj je na pomenutoj dionici bio potpuno obustavljen u vremenu od 21.35 do 01.50 sati i odvijao se alternativnim pravcima.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom navedenog perioda prilikom kontrole isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva vozača koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog zbog pretovara vozila kojim je upravljao.

Izdvojeno