bdf.brcko@gmail.com

Javni poziv građanima Brčko distrikta BiH

Dragi naši građani, ako ste zadovoljni postojećom politikom i stanjem u Brčko distriktu BiH nemate potrebu dalje čitati ovaj poziv.  Ako niste, nemojte dozvoliti da drugi manipuliraju vašim pravom i vašim životima i aktivno se uključite u izbor vlasti u koju imate povjerenje i koja će šlužiti vama.

Ovim zamoljavamo sve građane Brčko distrikta BiH koji žive i rade i inozemstvu da se što prije registriraju za Lokalne izbore 2024 koji se održavaju u listopadu ove godine.

Državljanin BiH koji privremeno živi u inozemstvu, osobno treba podnijeti elektroničku prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu BiH koja, između ostalog, obvezno sadrži podatke о točnoj adresi boravka u inozemstvu. Uz elektroničku prijavu podnositelj prijave obvezno dostavlja:

а) dokaz о identitetu podnositelja prijave (putovnica, važeća osobna isprava izdata od zemlje domaćina)

  1. b) dokaz izdat od nadležnog tijela zemlje u kojoj privremeno boravi о točnoj adresi boravišta u toj zemlji.

Nakon podnošenja elektroničke prijave, podnositelj prijave dužan је tiskani primjerak elektroničke prijave potpisati istovjetno potpisu na identifikacijskom dokumentu koji prilaže uz prijavu i dostaviti је Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Popunjenu i potpisanu prijavu i potrebne dokumente podnositelj prijave dostavlja elektroničkom poštom, poštom ili osobno. Sve potrebne infomacije i obrasce možete pronaći na www.izbori.ba

 

 

 

Brčko , 7.5.2024. godine

Odbor HDZ 1990 za Brčko distrikt BiH

Klarić I.

Izdvojeno