bdf.brcko@gmail.com

Siništa Milić: Zalagao sam se i zalagaću se za slobodu medija, bez pritisaka i cenzure

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić čestitao je danas svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udruženjima novinara 3. maj – Svjetski dan slobode medija.

-Kao predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, zalagao sam se i zalagaću se za slobodu medija, bez pritisaka i cenzure, jer samo na takav način mediji mogu ostvariti ulogu „čuvara demokratije“, koja im pripada u savremenom društvu. Međutim, ne smijemo zaboraviti da cijena kojom se plaća sloboda, jeste odgovornost za javno objavljenu riječ”, stoji u čestitki.

Milić dodaje da se nikada nije bilo jednostavno baviti novinarskom profesijom, ali osetljivost političkog i društvenog trenutka u kome se danas nalazimo, nalaže poseban oprez, kao i odgovornost za tačno i objektivno izvještavanje. Ovo naročito kada informacija sadrži stavove i komentare autora, kojima, inače obiluju medijski izvještaji u posljednje vrijeme.

-Na ovaj način mediji će opravdati svoju ulogu u društvu, ali i dati značajan doprinos radu Skupštine i drugih institucija Brčko distrikta BiH. Svjesni značaja i uloge medija, Skupština će učiniti sve da medijski radnici svoj odgovoran posao obavljaju sa što manje prepreka i poteškoća, zaključuje Siniša Milić povodom 3.maja Svjetskog dana slobode medija.

 

 

Izvor: raport.ba

Izdvojeno