bdf.brcko@gmail.com

Stranka za BiH pozvala Ministarstvo odbrane i Oružane snage da se pripreme za odbranu države

Stranka za BiH pozvala je Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH da započnu operativne pripreme za odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Rs, čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

“Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija.

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku Oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli.

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.

Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN”, saopštila je Press služba SBiH.

Izdvojeno