bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija oduzela vozilo marke “Ford” od lica inicijala E. Š.

Policijski službenici su u petak 19. aprila prvivremeno oduzeli jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja.

Motorno vozilo marke ‘’Ford’’ oduzeto je od lica inicijala E.Š. rođen 1997. godine iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da isti upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da je važnost registracije za vozilo istekla, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da isti ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 6.587,20 konvertibilnih maraka.

Motorno vozilo je privremeno oduzeto zbog osnova sumnje da će isti nastaviti sa vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH i deponovano je u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

Izvor: nula 49

 

Izdvojeno