bdf.brcko@gmail.com

GORAN PISIĆ, ŠEF BRČANSKE POLICIJE DOBIO NAJVIŠU OCJENU NEZAVISNOG ODBORA

NA 57. REDOVNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BIH, ODRŽANOJ TOKOM JUČERAŠNJEG DANA, ZASTUPNICI SU JEDNOGLASNO USVOJILI IZVJEŠTAJ O OCJENI RADA ŠEFA POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BIH ZA 2023 GODINE, I TO OCJENOM IZVRSTAN (5.0) IZVJEŠTAJ JE PREDSTAVIO MUJO MURATOVIĆ, PREDSJEDNIK NEZAVISNOG ODBORA.

Praćenje rada i ocjenjivanje šefa Policije je vršeno iz nekoliko oblasti: Rukovođenje Policijom, Odnos prema saradnicima i povjerenim sredstvima, Izvršavanje obaveza i ostvarivanje saradnje s ostalim organima i tijelima, Stvaranje i jačanje povjerenja javnosti u rad Policije Brčko distrikta i uključivanje društvene zajednice u poslove javne bezbjednosti.

Godišnju ocjenu rada šefa Policije Brčko distrikta BiH Gorana Pisića, Nezavisni odbor je donio jednoglasno, uz prisustvo-svih sedam članova Nezavisnog odbora.

S obzirom da je postupak ocjenjivanja rada šefa Policije Brčko distrikta BiH sproveden u skladu sa zakonom, blagovremeno, sturčno i nepristraasno, Nezavisni odbor je predložio Odluku i ocijenio konačnom ocjenom izvrstan (5), što su zastupnici u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hecegovine jednoglasno i usvojili.

Goran Pisić policijski je službenik od 1994. godine, sa bogatim specijalističkim iskustvom od preko 20 godina u suzbijanju organizovanog kriminala i krijumčarenja droga u domaćim i međunarodnim okvirima. U svojoj karijeri, pored neposrednog izvršenja operativnih poslova, obavljao je i visoke policijske funkcije, a trenutno se nalazi na poziciji šefa Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u činu glavnog generalnog inspektora. U toku obavljanja policijske profesije, prošao više specijalističkih obuka i edukacija.

Član je nekoliko policijskih udruženja i asocijacija i autor je određenih radova sa praktičnim osvrtom na određene bezbjednosne izazove i probleme, koje je u više navrata izlagao na seminarima i radionicama u Bosni i Hercegovini.

Zbog velikog interesovanja, objavljujemo kompletan izvještaj.

nezavisni1nezavisni2nezavisni3nezavisni4

 

Izdvojeno