bdf.brcko@gmail.com

Nova optužnica Tužilaštva Brčko Distrikta BiH

TUŽILAŠTVO BRČKO DISTRIKT DANAS JE OBJAVILO DA JE PROTIV FIZIČKE OSOBE J.M. PODNESENA NOVA OPTUŽNICA ZBOG KRIVIČNOG DJELA PRONEVJERA U VRIJEDNOSTI 2.606,00 KM.

U periodu od 31.12.2023.do 03.01.2024.godine radeći na poslovima operatera u kladionici „MD SHOP“ koja se nalazi u Brčkom, u ulici Cvijete Zuzorić broj 20/3, svjesna da je kao uposlenik navedenog preduzeća bila materijalno i finansijski zadužena za novčana sredstva u kladionici,bez znanja i odobrenja direktora preduzeća,uzela i prisvojila za sebe,a što je i htjela, novac koji se nalazio u depozitu kladionice dobijen od uplata za klađenje i igara na sreću u ukupnom iznosu od 2.606,00 KM dakle, protivpravno prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u pravnom licu čime je, počinila krivično djelo –Pronevjera-navedeno u optužnici.

Radnjom iz optužnice J.M. se stavlja na teret da  je počinio krivično djelo  –Pronevjera- iz člana 378 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikt BiH .

Ovo je tek jedna od brojnih optužnica koje je Tužilaštvo Brčko Distrikt u posljednje vrijeme podnijelo nadležnim sudovima. Time se potvrđuje kontinuitet kvalitetnog rada tužilačkog ureda u Brčkom Distriktu i njihova predanost borbi protiv kriminala.

Tužilaštvo Brčko Distrikt nastavit će raditi na efikasnom i pravednom gonjenju svih djelatnika krivičnog djela te na zaštiti života i imovine građana Brčko Distrikta.

 

 

 

Broj: T18 0 KTPO 0017422 24 Brčko, 18.03.2024. godine O P T U Ž N I C U

Protiv: J. M. (…)

Što je: U periodu od 31.12.2023.do 03.01.2024.godine radeći na poslovima operatera u kladionici „MD SHOP“ koja se nalazi u Brčkom, u ulici Cvijete Zuzorić broj 20/3, svjesna da je kao uposlenik navedenog preduzeća bila materijalno i finansijski zadužena za novčana sredstva u kladionici,bez znanja i odobrenja direktora preduzeća,uzela i prisvojila za sebe,a što je i htjela, novac koji se nalazio u depozitu kladionice dobijen od uplata za klađenje i igara na sreću u ukupnom iznosu od 2.606,00 KM dakle, protivpravno prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u pravnom licu čime je, počinila krivično djelo –Pronevjera- iz člana 378 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikt BiH . [

Izdvojeno