bdf.brcko@gmail.com

Hadžikadić pita Nikšića: Moraš li biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti?

Čelnik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić komentarisao je današnju izjavu federalnog premijera Nermina Nikšića, koji je, između ostalog, rekao da na sinoćnjoj večeri u Mostaru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te da Ured visokog predstavnika (OHR) nema mehanizme provođenja zakona u Rs.

“Nikšić danas izjavi sljedeće: ‘Šta je to sredstvo prinude s kojim bi mogli provesti zakone na području Republike srpske? Ne mislim da to doprinosi stabilizaciji, dogovaranju i iskoracima. To dodatno usložnjava, pravi podjele i na kraju može dovesti do situacije ‘niko ni s kim’. Učinit ću sve da ne dođe do toga’.

Također je sinoć razgovarao i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o temama koje su se najviše odnosile na rješavanje unutrašnjih odnosa u BiH.

Rezoluciju o Srebrenici nisu spomenuli. Kaže: ‘Mislim da o nekim stvarima o kojima imamo jasne stavove nema potrebe pričati. Ne mogu ja Vučića uvjeriti da nema ništa sporno u rezoluciji ili obratno’.

Eto, jedan od lidera Bosne i Hercegovine kaže da Bosna i Hercegovina nema mehanizma da se brani. I još kaže da sa onim koji negira genocid on na tu temu nema šta da mu kaže. Valjda da ga ne bi naljutio.

Da li to znači da moraš biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti? Bože sačuvaj. Sramota”, poručio je Hadžikadić.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Izvor: SB

 

Izdvojeno