bdf.brcko@gmail.com

Proteklog vikenda u Brčkom: Šumska krađa, prevara, nasilje u porodici…

I ovog ponedeljka donosimo vam Izvještaj Policije Brčko distrikta sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela i to ”Šumska krađa” iz člana 310., ‘’Prevara’’ iz člana 288. i ”Nasilje u porodici” iz člana 218. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, kada je jedno lice lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje” i člana 8. ”Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, dok će Osnovnom sudu Brčko biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda, dana 12.04.2024. godine. Saobraćajna nezgoda se desila oko 12:20 sati usljed nepropisne radnje skretanja vozilom, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga 15 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedan vozač koje nije posjedovalo potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, tri vozača koja su upravljala vozilom iako u vozačkoj dozvoli nemaju naznačenu odgovarajuću kategoriju, jedan vozač lice koji je upravljalo motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog tehničke neispravnosti, jedno vozilo zbog isteka registracije, tri vozača jer su upravljala vozilima sa nepravilno smještenim teretom, te jedan vozač koji je upravljao vozilom sa nepokrivenim teretom, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

 

Izdvojeno