bdf.brcko@gmail.com

Pripadnici brčanske Policije Brčko prvivremeno oduzeli dva motorna vozila od višestrukih povratnika u izvršenju prekršaja

Pripadnici Policije Brčko distrikta su 13. i 14.04.2024. godine prvivremeno oduzeli dva motorna vozila od višestrukih povratnika u izvršenju prekršaja.

Prvo motorno vozilo marke “Opel Vectra” oduzeto je od lica inicijala S.Dž. rođen 1998. godine iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da isti upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita i dokumentacije za vozilo, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da isti ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 52.000,00 konvertibilnih maraka.

Drugo motorno vozilo marke “VW Passat” oduzeto je od lica inicijala I.M. rođen 2003. godine iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da isti upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da isti ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 2.470,80 konvertibilnih maraka.

Motorna vozila su od navedenih lica privremeno oduzeta zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH i deponovana su u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava, saopšteno je iz brčanske Policije.

 

Izdvojeno