bdf.brcko@gmail.com

Prošlog vikenda u Brčkom nasilje u porodici, tuča i drsko ponašanje

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je jedno krivično djelo “Nasilje u porodici” iz člana 218. stav (3) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH kada je jedno lice lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada su za tri lica izdati prekršajni nalozi i to jednom zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje”, drugom licu zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 5. „ Učestvovanje i izazivanje tuče” i jednom licu zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. „Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 16 vozača i vozila. Od toga osam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, dva koji su vozilima upravljali u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog koji nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, jednog koji je upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog koji je nepropisno prevozio teret.

 

Izdvojeno