bdf.brcko@gmail.com

Trebamo biti spremni za eksploziju! Da imamo sredstva, helikoptere, da budemo prisutni u regionu Brčko!

Hadžifejzović: “Jesu li moguće sankcije EU Dodiku?” Strik: “Moguće su! EU parlament je više puta sazvao i pozvao EU da uvede sankcije!”

Strik: „Dodik i Orban – partneri u zločinu! Orban je praktično uspio blokirati bilo kakvu odluku da se uvedu sankcije Dodiku!”

Hadžifejzović: “Desnica u istočnoj Evropi je opasna…”

Strik: “Tako je! Orban je uvijek taj koji pokušava blokirati sankcije EU Rusiji!”

– OGLAS –

Hadžifejzović: “Zašto je Dodik potreban Orbanu i Orban Dodiku?”

Strik:“Imaju istu agendu! Jasno je da Dodik treba Orbana kako bi spriječio efektivan odgovor EU na njegove sve veće prijetnje secesijom! Tu mu je Orban saveznik! Za EU je važno da ozbiljno shvati Dodika! Ono što Orban radi na Istoku, Dodik radi na zapadnom Balkanu!”

Hadžifejzović: “EU put je vrlo bitan. Sankcije EU… vidimo da američke sankcije konačno funkcionišu. Prave sankcije bi bile sankcije EU! Da li je moguće da grupe zemalja uvedu sankcije?”

Strik: “Teoretski je moguće! EU parlament je više puta sazvao i pozvao EU da uvede sankcije!”

Hadžifejzović: “Kakva je sigurnosna situacija u BiH?”

Strik: “Ne smijemo biti previše opušteni! Trebamo biti spremni za bilo kakvu eksploziju! Da imamo sredstva, helikoptere, da budemo prisutni u regionu Brčko! Ukoliko dođe do bilo kakve blokade da OHR reaguje! Građani zaslužuju konkretniju perspektivu!”

“Dodik je u panici; treba mu više novca i imam dojam da on posmatra državnu imovinu kao jedan od načina da preživi! Pozivam OHR: molim vas, nađite rješenje za to! Usvojite zakon na državnom nivou! Imovina ne smije biti zamrznuta, ali bi trebala biti neka kombinacija da državni nivo može odlučiti koja su zaštićena područja i u koju se svrhu koristi… a ne ono što Dodik želi: ‘Dajte meni moj dio kolača!’”, kazala je europarlamentarka Strik.

Cijelo gostovanje europarlamentarke Tineke Strik pogledajte u videoprilogu.

Izdvojeno