bdf.brcko@gmail.com

Brčko svakim danom sve više napreduje: Policiji prijavljeno silovanje

Donosimo vam pregled najvažniji bezbjednosnih događaja koji su obilježili produženi vikend za nama.

U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri događaja sa obilježjima krivičnih djela i to jedna “Krađa” iz člana 280. stav (1), jedna “Teška krađa” iz člana 281. stav (1), jedno “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 180. stav (2) i jedno krivično djelo “Silovanje” iz člana 200. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje”, dok je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 6. „Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 22 vozača i vozila. Od toga 11 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je vozilom upravljao u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, dva vozača jer nisu imali naznačene odgovarajuće kategorije u vozačkim dozvolama, dva vozača koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji , jednog jer je upravljao bez potvrde o poznavanju propisa, i dva vozača jer su upravljali vozilima sa nepravilno smještenim teretom.

 

Izdvojeno