bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom može naučiti kako tri naroda žive zajedno

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešića istakao je da Republika Srpska nije nikada bila prijetnja po bezbjednost, ni BiH ni drugih, dok su, nažalost, u brojnim izvještajima Stejt departmenta i zemalja EU pojedine grupe u Federaciji BiH markirane kao prijetnja globalnoj bezbjednosti zbog povezanosti sa terorističkom organizacijom “Islamska država”.

Nešić je poručio zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Zvidiću da NATO trupe zove u Maoču, kada ih već zove u Brčko distrukt.

– Denis nikada nije bio u Brčkom, posavjetovao bih mu da ode i razgovara sa ljudima. U Brčkom, ako hoće, može naučiti kako Srbi, Bošnjaci i Hrvati zajedno i mirno žive, međusobno se poštujući. Njihova djeca idu u iste škole i nemaju dvije škole pod jednim krovom, kao što je to slučaj u FBiH – napisao je Nešić na mreži Iks.

Povodom Zvidićevog poziva na raspoređivanje manjeg kontigenta NATO-a na područje Brčko distrikta i frekventije prisustvo snaga EUFOR-a u povratničkim mjestima, Nešić je naveo da je tužno da političar, koji je dobar dio svog života vlast, skoro 30 godina nakon rata priča o ratu umjesto o budućnosti, investicijama, radnim mjestima.

– Ne čuh Denisov poziv Zapadu: “Dođite i uložite ovdje!”. Naprotiv, ovom porukom im je poručio da ovdje nije bezbjedno, a kapital bježi sa mjesta koja nisu sigurna. Očito, baš ga briga kako narod živi, jer njemu je dobro na budžetskim jaslama – dodao je Nešić.

Kad je riječ o bezbjednosti povratnika, Nešić je naveo da bi Zvizdić da, čita izvještaje o bezbjednosti, a “bio bi red da ih pročita za platu od 8.000 KM”, vidio da su svi incidenti u Republici Srpskoj rasvijetljeni, za razliku od onih u FBiH.

– Da pozovemo, Denise, EUFOR da čuva srpske povratnike u Vozući, Tumarama, Mostaru, Zenici? Možda oni rasvijetle napade koji su se tamo dešavali. Možda ne bi bilo loše ni da zamolimo EUFOR da patrolira ulicama Sarajeva, u kojem vlada Zvizdićev Narod i pravda, a gdje bezbjednost nikada nije bila gora, pa građani malo-malo svjedoče pucnjavama, ubistvima, paljenju automobila i mafijaškim obračunima – naveo je Nešić.

 

 

(rtrs.tv)

Izdvojeno