bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom uhapšen počinitelj niza teških krađa po vikendicama

Policija Brčko distrikta BiH nakon više zaprimljenih prijava o provalnim krađama koje su se dogodile u vikend kućama na području mjesta Sandići u razdoblju od decembra 2023. godine do 27. marta ove godine, pod nadzorom brčanskog Tužiteljstva poduzela je planske i sistemske aktivnosti, koje su rezultirale realizacijom akcije kodnog naziva “Hajduk”.

Tokom akcije rasvijetljena je serija kaznenih djela “teška krađa”, koja su izvršene u mjestu Sandići, zaseok Krušik.

Na mjestu izvršenja kaznenih djela, slobode je lišena osoba inicijala N. V. rođena 1971. godine u Brčkom, zbog postojanja osnova sumnje da je u spomenutom vremenskom razdoblju počinio navedena kaznena djela. Ova osoba povratnik je u vršenju ovakvih i sličnih kaznenih djela, sapćeno je iz Policije Distrikta.

Tokom realizacije akcije pronađena je i privremeno oduzeta veća količina predmeta i to razni električni i drugi alati, posuđe, odjeća, te razna druga kućanska oprema i pribor, hrana, piće i drugo, a za koje postoji osnova sumnje da potiču iz provalnih krađa i koje je izvršitelj odnosio iz vikend kuća.

Nad osobom N. V. obavljena je kriminalistička obrada, te će uz izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predano u dalju nadležnost Tužiteljstvu Brčkog.

Policija Distrikta poziva građane koji posjeduju imovinu na području mjesta Sandići i Trnjaci, ako su u prethodnom periodu također imali slične situacije krađe njihove imovine, da to prijave Policiji pozivom na telefonske brojeve 049/233-200 ili 122.

federalna.ba/Fena

Izdvojeno