bdf.brcko@gmail.com

Dodik optužio je Trojku da su “lažovi”

Milorad Dodik, politički lider bosanskih Srba, optužio je Trojku da su “lažovi”. A “lažovima” je nazvao i neke strance u BiH. Naravno, prvenstveno tu misli na visokog predstavnika i američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

“Nikšić izađe i javno kaže da smo imali dogovoreno 99 posto stvari u vezi s izbornim zakonom, ali, eto, Schmidt je nametnuo i to je okej, šta da se radi, treba nastaviti raditi na evropskom putu. O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Schmidt?”, napisao je Dodik na svom X-nalogu.

“Ti ljudi su politički lažovi. Bez ikakvog srama lažu sve u BiH. Srušili su svaki dogovor koji se nije dopao Amerikancima. Klimaju glavom na sve što im se kaže i kao treba da radimo s njima. Šta raditi s nekim ko nema kapacitet da donese odluku. Danas pristanu, sutra odustanu i mole Schmidta da ih izvuče jer se Amerikancima ne sviđa. Postoji samo jedno rješenje – da Schmidt i strane sudije odu i da se ponište njegove brljotine”, poručio je politički lider bosanskih Srba.

Izdvojeno