bdf.brcko@gmail.com

Veliki uspjeh učenika brčanske Muzičke škole

Učenici Osnovne muzičke škole Brčko, su na nedavno održanim takmičenjima u Beogradu i Bijeljini ostvarili zapažene rezultate i tako na najbolji mogući način pozicionirali muzičku školu u sami vrh ustanova koje se bave umjetničkim obrazovanjem mladih umjetnika.

Učenici brčanske muzičke škole su se sa takmičenja vratitili sa ukupno pet prvih nagrada, jednom drugom i dvije treće nagrade.

VIII. Internacionalni festival muzike Primavera koji se održava svake godine u Bijeljini, festival je za učenike muzičkih škola kako osnovnih tako i srednjih, a u kojem učešće uzme i preko hiljadu mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine te regiona uz žiriranje profesora sa velikim pedagoškim i koncertnim iskustvima.

Na festivalu Primavera nastupilo je 6 učenika Muzičke škole Brčko od kojih su Anastasija Ilić, disciplina violina solo iz klase prof. Biljane Petrović osvojila I nagradu, Stojan Lugonjić, disciplina harmonika solo, iz klase prof. Dragana Đokića, I nagrada, Lamija Mulaomerović disciplina solo pjevanje, u klasi prof. Aleksandra Lizdek, I nagrada, Marija Ružičić u klasi prof. Gordane Šućur, I nagrada, Emin Jasenčić, disciplina harmonika solo, u klasi prof. Sanje Zoletić II nagrada te Kristina Joveljić disciplina gitara solo, I nagrada.

Na jednom od najprestižnijih regionalnih pijanističkih takmičenja Davorin Jenko, a koje se održalo u Beogradu prošle sedmice učenice Lena Milojković i Anastasija Vrkačević iz klase prof. Daria Zombre su u okviru svojih kategorija osvojile III nagrade.

„Uspjeh učenika naše škole rezultat je požrtvovanog rada učenika i nadasve afirmiranih i ambicioznih profesora škole, koji od početka školske godine rade sa učenicima na kvalitetnim programima kako bi se pripremili za odlazak na takmičenja ali i kako bi ih pripremili za brojne koncerte koje škola organizuje u toku školske godine. Pokazalo se još jednom da je Osnovna muzičke škola Brčko jedna od najkvalitetnijih ustanova za muzičko obrazovanje u BiH, sa tradicijom uspjeha i uspješnog rada od 74 godine te da je pravi izbor za brčanske buduće mlade umjetnike.“ Istakao je direktor muzičke škole Brčko mr. Jasmin Hasić.

 

 

Izvor; nula 49

 

Izdvojeno