bdf.brcko@gmail.com

Tokom vikenda u Brčkom abilježena četiri krivična djela

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri krivična djela i to “Krađa”, “Teška krađa”, “Izazivanje opšte opasnosti” i “Protivpravno oduzimanje slobode” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 22 vozača i vozila. Od toga 13 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan vozač koji je upravljao neregistrovanim mopedom, jedan koji nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa i pet vozača koji su upravljali pretovarenim vozilima.

 

 

Izdvojeno