bdf.brcko@gmail.com

Privatna firma će održavati brčanske pijace

Redovno održavanje higijene na Zelenoj, Buvljoj i na pijaci Klanac u Brčkom trenutno se vrši putem radnika koji je angažovan Ugovorom o djelu i takav način održavanja trajaće do zaključenja okvirnog sporazuma sa firmom koja bude izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Šef Sektora održavanja u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta Jelena Duvnjak pojasnila je na koji se trenutno način izvodi redovno održavanje higijene na sve tri brčanske pijace.

„Održavanje higijene na brčanskoj Zelenoj pijaci, odvoženje smeća, kao i održavanje higijene toleta za sada radi jedna osoba i stanje je normalizovano u odnosu na jedan period od petnestak dana kada smo imali problema oko tog održavanja, nismo imali firmu, istekao je ugovor, a nismo zaključili novi ugovor, jer je došlo do zastoja u javnim nabavkama, a novac je bio obezbjeđen“, istakla je Duvnjak.

Prema njenim riječima, takav način održavanja higijene na brčanskim pijacama trajaće do zaključenja okvirnog sporazuma sa firmom.

„U narednih petnaest dana sklopićemo ugovor sa firmom koja će redovno održavati komunalnu higijenu na brčanskim pijacama u naredne tri godine“, nevela je Duvnjak.

Pitali smo i prodavače na Zelenoj pijaci u Brčkom kakvi su trenutni uslovi za rad i da li se redovno održava taj prostor.

„Redovno nam čiste i odvoze smeće, ali se nikada ne pere pijaca. Mi robu ostavljamo u sanduke, ali mi bismo voljeli da se pokrije ova pijaca, jer mi redovno plaćamo ovaj prostor“, istakao je jedan prodavač na Zelenoj pijaci.

Takođe, jedan zakupac tezge koji radi oko 24 godine na ovoj pijaci je rekao da su uslovi na Zelenoj pijaci ispod svakog minimuma i da je to tako već godinama, te kada je sunce roba se suši, a kad je zima sve mrzne, i da na taj način gube i mušterije.

Zakupci tezgi na brčanskim pijacama nadaju se da će nadležni uslišiti njihove želje kako bi njihov rad na pijaci bio lakši i kvalitetniji pogotovo u zimskom periodu.

 

 

(radiobrcko.ba)

Izdvojeno